Gerard Scherff


Gerard Scherff, geboren in 1953 te Breda, begon op 14-jarige leeftijd met zijn orgelstudie aan de Stedelijke Muziekschool in Breda. Zijn eerste composities ontstonden op 17-jarige leeftijd en werden uitgevoerd op deze school. Na de periode aan deze muziekschool studeerde hij aan verschillende conservatoria. Hij bekwaamde zich vooral in de harmonieleer en contrapunt.

Hij was zeer geboeid door de kerkmuziek en zo ontstonden er in de loop der jaren veel koor- en orgelwerken. Een aantal werken uit zijn studententijd werd uitgegeven door een uitgever te Amersfoort. In de jaren tachtig nam hij het initiatief tot het organiseren van de Brabantse Componistendagen.
Halverwege de jaren negentig richt hij samen met zijn vrouw een eigen muziekuitgeverij "Assai Vivo" op. Eind jaren negentig verschenen bij deze uitgeverij ook enkele CD's van zijn werken.

Op deze website heeft de componist Gerard Scherff een groot deel van zijn werken gerubriceerd in drie categorieën. Door de gewenste categorie aan te klikken komt de betreffende werkenlijst in beeld. Door te klikken op de titel van een werk, of op een deel ervan als het werk uit meerdere delen bestaat, verschijnt de partituur in beeld.

Muziek die in het openbaar ten gehore wordt gebracht moet gemeld worden bij:

Gerard Scherff
gerardscherff@outlook.com
telefoon: 010 84 65 459